Velkommen til Regionsgolf Danmark

Af: Marinus Nørgaard
13-12-2018

Til golfspillerne i Skovbo Golfklub

Hermed tak for sæsonen 2018 0g velkommen til en ny turnering 2019.
Selv om der stadig mangler lidt af 2018, så er det tid at tænke på en ny sæson 2019 da tilmelding til denne skal være afsluttet den 10. januar 2019, af hensyn til hvilke hold der skal deltage i turneringen.
Når tilmeldingen i klubben er slut foretages tilmeldingen til regionsgolf ud fra de spillere som har tilmeldt sig.
Regionsgolf er en turnering for klubgolfere, som ser meget på det gode forhold mellem spillere og på forholdet til de hold vi kommer til at spille imod.
Regionsgolf har ændret reglerne for tilmelding fra klubberne og der er også kommet ny regler for seniorer-, veteraner- og superveteraner, således at disse hold nu også skal opdeles efter spillernes handicap, således at de samme handicap grænser som der findes for de ordinære hold også kommer til at gælde for disse hold.
Holdene deles op efter handicap således at spillere i A-rækken skal have handicap som minimun er 4,5,  B-rækken har handicap på minimum 11,5,  C-rækken har minimum handicap på 18,5 og D-rækken har minimum handicap på 26,5.
Aldersgrændserne for seniorer er fortsat 50 år, veteranerne 60 år og superveteranerne 70 år. Hvis man fylder ovennævnte alder i løbet af 2019 er man berettiget til at spille på den grubbe som gælder for gruppen.
Regionsgolf er en hulspil turnering for hold, et hold består af 2 damer og fire herre, og i hver match spilles der en damesingle 3 herresingler og en mixet foursom.
Regionsgolf deler holdene op puljer som bestræbes efter at bestå af 4 hold, enkelte puljer kan dog blive på kun 3 hold.
I turneringen spiller holdene imod hinanden en match både på hjemmebane og på udebane, således at der ialt spilles 6 eller 4 matcher for hvert hold.
Når der spilles på udebane betales der ikke greenfee af de gæstene spillere.
Reglerne som er fastsat af Regionsgolf siger at spillerne skal have et fuldt medlemsskab af klubben, hvilket betyder at flexmedlemmer ikke kan deltage.
Afvikles af matcherne i puljespillet foregår i maj og juni måned, hvorefter de hold som bliver nr.1 i puljerne afvikler et slutspil som sædvanligvis sker i august og september måned.
Matcherne afsluttes med en fælles spisning, hvor der kan snakkes om matchen og mange andre emner.
Spisningen er for egen regning, i Skovbo har vi den regel at vi ved hjemmematcherne hver især giver en øl/vand/vin til vores respektine modstander, samme regel er normalt gældene når vi spiller på udebane.
Tilmelding til regionsgolf foregår på Golfbox, under klubmatcher under år 2019.
Når tilmeldingen er afsluttet den 10. januar 2019, bliver der tilmedt hold til turneringen, og derefter bliver de tilmeldte spillere fordelt på de hold som der er spillere til, og derefter bliver der udnævnt en holdkaptajn til hvert hold, som så sammensætter holdet ud fra de spillere som vedkommende får til rådighed for holdet.
Alle som er tilmeldt vil herefter få besked om hvilket hold man er til rådighed for og hvem der er holdkaptajn for holdet.
Med håbet om at der er mange som kan tænke sig at deltage, især af klubbens kvindelige medlemmer, da det ofte er få af disse.
Rigtig god jul og godt nytår.
De bedste golfhilsner
Marinus Nørgaard
Regionsgolf koordinator for Skovbo Golfklub.

Admin log ind