Lempelse fårefolden

24. august 2016

Det lader til at der en del forskellige fortolkninger  blandt spillere for lempelse ved fårefolden. Jens Bojsen fra regeludvalget opsummerer i nedenstående droppemulighederne og slutter af med et par aktuelle eksempler fra foldens nuværende placering.

Midlertidig lokal regel om fårefold med indhegning

========================================

Fårefoldene er at betragte som areal under reparation med spilleforbud. Lempelse efter Regel 25-1.

Hegnet omkring fårefoldene er ikke-flytbare forhindringer. Lempelse efter Regel 24-2b.

Regel 25-1 handler om “Unormale overfladeforhold”, defineret som alt tilfældigt vand, areal under reparation eller hul, tue eller løbegang på banen lavet af et gravende dyr, krybdyr eller en fugl.

Hvis din bold ligger i en fårefold kan du tage lempelse uden straf, ved at finde det nærmeste punkt for lempelse, ikke nærmere hullet, og droppe inden for en køllelængde, ikke nærmere hullet.

Det nærmeste punkt for lempelse findes ved følgende tre trin:

1. Find slaget. Find ud af hvilket slag (og hvilket jern) du ville have slået, hvis ikke det unormale overfladeforhold havde været der.

2. Find punktet. Find det nærmeste punkt ikke tættere på hullet, hvorfra du kan slå dette slag uden at have gene fra det unormale overfladeforhold.

3. Find området. Find området inden for een køllelængde af - og ikke tættere på hullet end - punktet i nr. 2, og drop bolden på korrekt vis i dette område.

Bemærk: du må acceptere området, som det er, og kan ikke vælge et andet område i stedet. Det kan være, at du er heldig, at området er på fairway, men du kan også være uheldig, at det er i noget rough eller i nogle buske... sådan er det bare. Ved de fleste fårefolde vil det nok være i noget veltrimmet semi rough.

Bemærk specielt: Nærmeste punkt for lempelse skal forstås bogstaveligt. Hvis for eksempel bolden ved spil af hul 4 er havnet i fårefolden tæt på grænsen mod hul 7, så er det nærmeste punkt for lempelse i semi roughen på hul 7. Ligger bolden præcis midt mellem fårefoldens hegn mod hhv. hul 4 og hul 7, vil nærmeste punkt for lempelse afhænge af om man er højre- eller vensterhåndet. For de højrehåndede er nærmeste punkt for lempelse på hul 4 siden, medens det for en venstrehåndet er på hul 7 siden.

Men hvad nu hvis du ikke kan finde din bold i fårefolden? Hvis det er en kendsgerning eller så godt som sikkert, at bolden er i fårefolden, så er det det punkt hvor bolden skærer ind i fårefolden der er udgangspunkt for at bestemme nærmeste punkt for lempelse, som beskrevet ovenfor. Bemærk at det skal være en kendsgerning eller så godt som sikkert at bolden er havnet i fårefolden, ellers er det regel 27-1 Bold tabt, der gælder, og det vil sige med ét straffeslag spille en bold fra et sted så nær som muligt ved det sted, hvorfra den oprindelige bold sidst blev spillet.

Hvis du ved spil af hul 4, har sendt din bold langt ind i fårefolden, så det er en kendsgerning eller så godt som sikkert at bolden ligger tæt på hegnet ved hul 7 siden, her kan du så vælge at sige at bolden er tabt i fårefolden og tage lempelse uden straf ud fra det punkt hvor bolden skar ind i fårefolden. Der er ikke noget til hinder for at dine medspillere skynder sig at finde din bold, inden du får slået næste slag.

Hvis din bold ligger tæt på en fårefold, således at din stance eller dit sving er generet af hegnet omkring fårefolden, kan du tage lempelse uden straf ved at finde nærmeste punkt for lempelse, som beskrevet ovenfor.

Regeludvalget 24.08.16Baneinfo
11. december 2018
Vinterbane.
 
 
Vi spiller vinterbanen og gå over til vintergolf. Det betyder brug af måtter ...
Læs mere
Se alle baneinfoer
Klubinfo
16. januar 2019
Information om nye golfregler
Mange medlemmer har efterspurgt und...
Læs mere
23. oktober 2018
Generalforsamling tirsdag den 26. marts 2019
Sæt allerede nu X i kalender...
Læs mere
Se alle klubinfoer